Welcome to Ford Fusion Forum, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Register

User Tag List

Results 1 to 8 of 8

Thread: Compressor clutch
0 Likes

  1. #1
    New Member
    %
    Rate Transaction

    Member #
    842
    Medals
     
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Columbia
    Posts
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Likes
    1


    Compressor clutch

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    My a.c. compressor clutch don't engage after my motor swap. If I recharge my system with 134a Freon do my clutch need to be engaged. What else could be the cause of my compressor not engaging for me to have cold air?

    Sent from my VS995 using Tapatalk

  2. #2
    Member 5 Rep Points FusionMike's Avatar
    %
    Rate Transaction

    Member #
    735
    Medals
     
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Likes
    5


    Did you put enough freon in there?

  3. #3
    New Member
    %
    Rate Transaction

    Member #
    842
    Medals
     
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Columbia
    Posts
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Likes
    1


    I thought the Freon need to be added when the clutch is engaged

    Sent from my VS995 using Tapatalk

  4. #4
    New Member
    %
    Rate Transaction

    Member #
    842
    Medals
     
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Columbia
    Posts
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Likes
    1


    My clutch isnt engaging at all. I was gonna buy a can of freon (ac pro with guage)

    Sent from my VS995 using Tapatalk
    Last edited by dextrickbell; 03-28-2017 at 05:28 AM.

  5. #5
    Member 5 Rep Points FusionMike's Avatar
    %
    Rate Transaction

    Member #
    735
    Medals
     
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Likes
    5

  6. #6
    New Member
    %
    Rate Transaction

    Member #
    842
    Medals
     
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Columbia
    Posts
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Likes
    1


    Just change out my evap sensor but clutch is still not engaging.

    Sent from my VS995 using Tapatalk

  7. #7
    New Member
    %
    Rate Transaction

    Member #
    842
    Medals
     
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Columbia
    Posts
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Likes
    1


    Fixed my a.c. but just adding more 134a. I'm guessing it wasn't in there.

    Sent from my VS995 using Tapatalk

  8. #8
    New Member
    %
    Rate Transaction

    Member #
    811
    Medals
     
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Jacksonville
    Posts
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total Likes
    1


    Don't forget to check if your AC has a leak.

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •